OBRATITE PAŽNJU NA SIGNALE Stomak peče zbog besa, grudi stežu zbog ponosa: Bolest te upozorava na loš put!

Dobro nam je poznato da nam telo šalje poruke o svemu što se unutra dešava. Upozorava nas i stavlja nam do znanja da nešto treba ili ne treba da radimo, jedemo, jednostavno, obaveštava nas o svim unutrašnjim promenama i procesima.

Zbog brzog i stresnog života na signale koje nam telo šalje ne obraćamo pažnju dovoljno ili uopšte. Dakle, svaka pojava na našem telu, ubrzan rad srca, blagi bolovi na koje i nemamo vremena da obratimo pažnju nešto znače.

Otkrijte šta se tačno u vašem telu „buni“ kada vas nešto tišti i boli.

Prehlada “curi” kada telo ne plače. Pošto ste verovatno pod stresom, nezdravo se hranite vaše telo nema više način da se odmori odnosno odbrani pa reaguje padom imuniteta, prehladom.

Bol u grlu “začepi” kada ne možeš izreći tugu. Kada smo tužni, podložniji smo bolu u grlu.

Stomak “peče” kada bes ne uspeva izaći. Bes ali i stres svake druge vrste najčešće utiče na stomačne probleme. Bilo da je u pitanju gastritis, giareja…

Dijabetes “napada” kada usamljenost boli. Takozvana šećerna bolest se često ispoljava, uspeva da pobedi vaš imunitet baš u trenucima kada ste usamljeni…

Telo se “deblja” kada nezadovoljstvo tišti. Usled nezadovoljstva često prekomerno jedemo, a i hormoni nam drugačije rade pod stresom pa se i hrana lakše „lepi“.

Glavobolja “tlači” kada rastu sumnje. Sumnje i dileme nam najčešće zadaju glavobolje.

Srce “popušta” kad je smisao života iscrpljen. Kada mislimo da nemamo više nešto što će nas vući napred, dalje, srce često reaguje.

Kancer “ubija” kada se umoriš od života. Kada nam se čini da naš život nema smisla i kada verujemo da nam je dosta svega dugoročno to može dovesti do tumora jer je nagomilan stres=kancer.

Bolest te obaveštava kad pogrešiš put.

I nije se teško vratiti na pravi, samo je bitna dobra volja i prvenstveno da ste sve signale, i one najsitnije „izregistrovali“.

Navedeno iznad nije uvek slučaj, ali načešće je tako. Dakle „osluškujte“ šta vam telo govori i makar mislima pokušajte da mu podpomognete da se oporavi.

Pozitivne misli i iskreno verovanje u njih su najbolji lek za popravljanje svih aspekata života pa i zdravlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *