INFUZIJA ŽIVOTA: Čudotvorni ruski lijek koji se koristi za liječenje upale pluća…

Čaj od zobi protiv upale pluća kod djece…

Ovaj čudotvorni čaj je ruski lijek za mnoge bolesti. Najviše se koristi da tijlo dovede u sklad jer povećava imunitet, štiti od bolesti i čisti tijelo od toksina. Ovas ili zob se oduvijek koristio u tradicionalnoj medicini. Eliksiri od ovasa se koriste kao stimulans za nesanicu, mentalnu iscrpljenost, fizički umor. Kupke od ovsene kaše pomaže kod reumatizma, gihta, išijasa i nekih kožnih oboljenja. Slama od zobi se koristi kao atidijabetečko, diuretičko i antiseptičko sredstvo.

Bujon od ovasa – Narodni lijek za mnoge bolesti:

Čak je i Hipokrat savjetovao od ovasa ili zobnu infuziju za iscrpljenost i slabost tijela. Čaj od zobi se daje djeci koja su preležala grip ili imaju problem sa imunitetom. Čaj od zobi ili bujon je jednostavno neophodan za jačanje nervnog sistema, srca, pluća, poboljšava sastav krvi i metabolizam.

Osim toga: liječi čir na želucu, hronični gastritis, a posebno je koristan kod hroničnog hepatitisa i pankreatitisa. Čaj ili odvar od ovasa ima diuretski efekat, pa je u stanju da liječi upalu bubrega i bešike kao i inkontinencije urina kod djece. Često je veoma efikasan kod liječenja prehlade i gripe. Čaj se pravi tako što se koristi cijelo zrno zobi, po mogućnosti neoljušteno. Ako liječite hronični kašalj ili ako sa čajem od zobi liječite upalu pluća, obavezno ovaj čaj zasladite sa kašičicom domaćeg meda.

 

 

Čaj od zobi protiv upale pluća kod djece – Infuzija života:

RECEPT:

Sastojci:

– 1 šolja zobi

– 1l mlijeka

– med ili maslac

 

 

Priprema:

1 šolja zobi sa ljuskom se dobro ispere i sipa u 1l mlijeka. Kuha se na laganoj vatri oko sat vremena. Zatim se skloni sa vatre i ostavi da ohladi. Napitak je gotov!

Primjena:

Daje se djeci da se pije kao čaj ili da se jede kao supica nekoliko puta tokom dana. Može da se doda med ili maslac ili oboje po volji.

Klasični čaj od zobi ili ovasa:

 

 

RECEPT:

Sastojci:

– 1 do 2 šolje ovasa

– 1l vode

 

 

Priprema:

1-2 šolje ovasa skuhajte u 1l ključale vode. Ostavite da odstoji 20min, a nakon toga ga procijedite. Vaš čaj je gotov.

Primjena:

Zatim, pijte po pola šolje najmanje 3 puta dnevno ovog čaja. Tako ćete očistiti jetru, ubrzati metabolizam i osnažiti tijelo.

 

Izvor: net/e-dijaspora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *