MED I CIMET IMAJU ZAPANJUJUĆU MOĆ: Ovaj lijek koristi se kod želučanih tegoba, srčanih bolesti i infekcije žučnog mjehura…

NEVJEROVATNO SU ORUŽJE PROTIV VIRUSA…

Ove relativno jeftine namirnice možete nabaviti u svim većim prodavnicama. Znanstvenici potvrđuju da je med vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog holesterola i šećera te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

Srčane bolesti:

Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hljeb i jedite za doručak. Ovo će smanjiti nivo holesterola u arterijama i spriječiti srčani udar.

Artritis:

U čaši vruće vode promiješajte dvije velike kašike meda i jednu čajnu kašiku cimeta u prahu. Popijte to ujutro i navečer. Kod redovnog konzumiranja pozitivno utiče i na hronični artritis.

Infekcije žučnog mjehura:

U čaši mlake vode promiješajte dvije velike kašike cimeta u prahu i jednu čajnu kašiku meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnom mjehuru.

Holesterol:

Promiješajte dvije velike kašike meda i tri čajne kašike cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo Holesterola će se sniziti za 10% u roku od dva sata.

Prehlada:

Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa ¼ kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će riješiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bol u želucu:

Med u kombinaciji s cimetom izliječit će bol u želucu. Uzimajte to redovno da bi iskorijenili čir na želucu.

Imuni sistem:

Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa

Gripa:

Prokuhajte cimet u prahu u čaši vode. Kad se ohladi dodajte med i dobro izmiješajte. Pijte to svako ujutro na prazan želudac pola sata prije doručka. Budite zdravi!

Izvir: SB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *