SPASITE JETRU NA VRIJEME: Recept za prirodnu i jednostavnu detoksikaciju ovog izuzetno bitnog organa…

Recept za prirodnu i jednostavnu detoksikaciju ovog izuzetno bitnog organa…

 

Brz način života uslovljava kontinuirano konzumiranja brze i nezdrave hrane. Ove namirnice pune naše tijelo toksinima i čine štetu cjelokupnom organizmu.

Detoksikacija je proces koji se mora shvatit ozbiljno, naročito pojedinci koji brinu za svoje zdravlje, osobito zdravlje jetre.

Jetra je medju najbitnijim organima čovjekovog organizma, jer je odgovorna za eliminaciju toksina i apsorpciju proteina.

Oboljenja jetre su naročito problematična, jer se kasno uočavaju od početka bolesti do njene dijagnoze često prođe dosta vremena, zbog čega ih je i vrlo teško liječiti. Zbog toga, zaštitimo našu jetru na vrijeme redovitom detoksikacijom i zdravom ishranom.

Predlažemo ovaj recept za prirodnu i jednostavnu detoksikaciju ovog izuzetno bitnog organa!

Sastojci:

– sok od narandže 0,5l

– sok od limuna 0,5l

– organski med 200ml

– šaka puna metvice (može osušena ili svježa)

– litra destilirane vode

Priprema:

Prvo je potrebno da prokuhate vodu, potom dodajte metvicu i ostaviti da vri u vodi oko 5 minuta. Nakon tog, skinite posudu s vatre i ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Dodajte sok od jedne narandže i jedog limuna (ako imate organski limun onda naribajte i koru limuna). Dodajte med na kraju, kada se smjesa potpuno ohladila. Dobro sve izmiješajte da se med potpuno istopi. Nakon toga, dobijeni napitak procijedite u neku posudu i pohranite u frižider.

Primjena:

Ovaj napitak se može konzumirati odmah, čim se napravi. Redovna potrošnja će očistiti jetru i poboljšati vaš probavni sustav. Potrebno je da jednu čašu ovog napitka popijete ujutro na prazan želudac, čim ustanete, a jednu naveče pred samo spavanje. Kada potrošite napitak dobijen receptom, napravite novi. Terapija čišćenja jetre ovim receptom trebala bi trajati od 7 do 10 dana.

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *