NAJVEĆI MUŠKI ZDRAVSTVENI PROBLEM: Ovo je najbolji prirodni lijek za prostatu na svijetu…

Jedan od najvećih zdravstvenih problema sa kojima se muškarci susreću od pamtivijeka u svim dijelovima svijeta predstavljaju tegobe sa prostatom.

One mogu biti različite naravi, jačine i oblika. Skoro svaki drugi muškarac stariji od 45 godina već je imao problema sa prostatom, a velika je vjerovatnoća da će ih svi doživjeti ukoliko dočekaju poznu starost. U zadnje vrijeme ta granica starosti u kojoj se muškarci susreću sa ovim problemom sve se više pomjera.

Što se prirodnih odgovora na ovo stanja tiče njihov izbor nije prevelik. Najzastupljenije je korištenje soka i čaja od brusnice te sjemenki i ulja od bundave. Ipak ovdje ćemo vas upoznati sa najačim oružjem koje nam u prirodi stoji na raspolaganju u borbi sa svim nabrojanim bolestima prostate.

Radi se o travi pod nazivom vrbovica ili svilovina (Epilobium parviflorum). Biljka uspjeva u našim krajevima, a možete je pronaći i kod većine travara ili čak prodavaca bilja na tržnicama i pijacama u svim zemljama jugoistočne Evrope.

Recept

Pronađite vrbovicu , postoji više vrsta, a kao ljekovite za prostatu mogu se koristiti: Ružičata vrbovica (Epilobium roseum), sitnocvjeta vrbovica (Epilobium parviflorium), planinska vrbovica (Epilobium montanum), tamnozelena vrbovica (Epilobium obscurum), brežuljkasta vrbovica (Epilobium collinum), alpska vrbovica (Epilobium anagallidifolium) te močvarna i šljunkovita vrbovica.

Punu čajnku kašiku osušene ili svježe biljke poparite u 2 dcl vrele vode. Ostavite da odstoji 5-10 minuta , izvadite travu a čaj popijte.

Čaj se pije dva puta na dan i to ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Čaj pijete koliko je potrebno ali najmanje nekoliko sedmica. Prve rezultate poboljšanja stanja možete očekivati dosta brzo. Čaj se koristi kod svih problema sa prostatom i daje odlične rezultate.

Marija Treben sa uspjehom je ovim čajem liječila upale prostate i mokraćnog mjehura, probleme sa mokrenjem uzokovane prostatom, krvarenja u mokraći, tegobe i bolove u prostati i mjehuru al i bubrezima.

Interesantno je napomenuti da se vrbovica kao čaj i najbolji lijek za prostatu spominje na svim kontinentima, kulturama i jezicima što dovoljno govori o njenoj univerzalnoj prepoznatljivosti i uspjehu.

Izvor: magijasareceptima.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *