LJEKARI POTPUNO ZATEČENI: Čudotvoran napitak koji smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi! (Recept)

Svakodnevni način života, brza hrana, stres, umor, konzumacija pić i duhana doprinose taloženju holesterola u našim krvnim sudovima. To može imati ozbiljnih posljedica po naš organizam.

Zato je dobro neko vrijeme, piti jedan napitak, koji čisti naš organizam, odstranjuje toksine i štetne tvari. Glavni sastojak ovog napitka je peršun.

Peršun se u svakodnevnoj pripremi hrane jelima dodaje kao sitna dopuna radi poboljšanja ukusa, ali je zapravo odličan saveznik vašeg zdravlja.

On sadrži dvije grupe posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje – prirodna eterična ulja i flavonide. Uz to, odličan je izvor vitamina C, A i K, pa se preporučuje da pojačate količinu peršuna koju konzumirate za vrijeme sezone gripa i prehlade.

Takođe, peršunov list pokazao se kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i bolje cirkulacije.

Ali, ako čudotvornom peršunu dodamo i limun, vodu i malo sode bikarbone, dobićemo čudotvoran napitak koji smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi!

Sastojci: 1,5 litra vode, 3 veze peršuna, 1 kg limuna, soda bikarbona.

Priprema

Limunovu koru dobro istrljajte sodom bikarbonom, kako biste uklonili nečistoće sa kore. Najbolje je da koristite organski limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi. Limun isjecite na kriške, a peršun isjeckajte sitno i dodajte u hladnu vodu. Poklopite i ostavite da stoji u frižideru jedan dan. Na kraju, sve izmiksajte u blenderu i sipajte u staklenu teglu ili flašu.

Svakodnevno pijte po 100 ml i nećete vjerovati kojom brzinom ćete sniziti nivo holesterola!

(zdravlje i kuhinja)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *