DOKTOR MI JE REKAO DA IMAM CISTE NA DOJKAMA: Napravila sam ovu smjesu i OTIŠLA NA PREGLED, ostao je bez rječi

Benigne ciste na dojkama veoma su čest ženski problem, a njihova pojava povezuje se s nezdravim i stresnim načinom života. Većina njih spontano nestaje nakon menopauze.

S obzirom na to da ishrana i stresan način života imaju veliki uticaj na nastanak ovih benignih promjena, samim tim promjenom životnog stila može se uticati na njihovo liječenje, ali i prevenciju

Poznato je da ljekovito bilje ima dugu i uspješnu tradiciju u liječenju dobroćudnih promjena na dojkama i njega nikako ne treba zanemarivati, iako je od ranije poznato da vodene ciste na dojkama rijetko prerastaju u rak.

Najbolji prirodni lijek za ciste na dojkama

U nastavku pogledajte čak 16 recepata protiv cista na dojci, potpuno prirodnih koji su odlični kao prevencija, ali i kao dopunska terapija medikamentima..

Tinktura korjena čička

Deset grama svježe izvađenog korjena čička isejckati sitno i preliti s 200 mililitara vruće ključale vode. Poslije 3 sata što bolje procijediti. Piti tri puta na dan, samo po jedan gutljaj prije jela.

Obloga od kantariona

Dvadeset grama kantariona preliti šoljom ključale vode i poslije dva sata procijediti. Gazu natopiti čajem i staviti je na mjesto gde se nalazi cista. Ove obloge za ciste na dojkama, trebate držati oko pola sata. Postupak ponavljati najmanje 2-3 puta dnevno.

Fenomenalna cvekla kao lijek

Na vodenom kupatilu pripremiti kašu od 200 g rendane cvekle i dodati nekoliko kašika devetoprocentnog sirćeta. Dobijenu kašu koristiti kao oblogu, najbolje tokom noći, a ujutru se obmotati vunenim šalom.

Terapiju sprovoditi tokom 10 dana. Cveklu treba koristiti i u ishrani, jer zahvaljujući svom sastavu djeluje blagotvorno na čitav organizam i doprinosi izlječenju cisti.

Nezaobilazna tinktura oraha

Izvaditi pregrade iz 30-35 zrelih oraha, pa preliti plodove s 100 ml 70-procentnog alkohola. Tinkturuostaviti da odstoji punih 10 dana na tamnom mestu. Uzimati po 15-20 kapi nakapanih u pola šoljice tople vode ili pomešanih s kašičicom meda. Tretman za ciste na dojkama traje mjesec dana.

List kupusa protiv cisti

Kupusov list blago izlupati i premazati ga maslacem. Staviti ga lagano na dojku i obući udoban pamučni grudnjak. Ostaviti da djeluje preko noći. Ponavljati najmanje nedjelju dana.

Svježa šargarepa je prirodni lijek

Najprije je trebate izrendati na najsitnije rende i obložiti njome grudi. Obloga za ciste na dojkama treba da se mijenja čim se šargarepa osuši, jer tada gubi ljekovita svojstva.

Ulje masline i bijeli luk

Maslinovo ulje u kom je nekoliko dana stajao bijeli luk uzimati svako jutro na prazan stomak po jednu kašičicu. Na 100 g isjeckanog belog luka upotrebljava se 200 ml kvalitetnog maslinovog ulja. Terapiju sprovoditi mjesec dana.

Napravite obloge za ciste od nevena

Kašiku nevenovog cvijeta (najbolje svježeg) preliti s pola litra ključale vode i ostaviti da odstoji poklopljeno 20 minuta. Nevenov čaj može da se pije, ali je još efikasnije ako se koristi u vidu obloga.

Gazu natopiti pa staviti na grudi, prekriti peškirićem i umotati zavojem. Najbolje je oblogu stavljati uveče i ostavljati je da prenoći. Naturopate preporučuju da se ovaj metod lečenja koristi u kombinaciji s oblogama od slanog rastvora. Lanena krpica se natopi rastvorom napravljenim od kašičice soli i 200 ml vode.

Ruska trava za ciste više nego dobra

Pomiješati u jednakim delovima iseckanu biljku rusu i istopljen maslac. Nanijeti lagano na mjesto gde se nalazi cista na dojci i ostaviti da djeluje najmanje četiri sata.

Ljekovita lincura takođe pomaže

Najbolje je pripremati infuziju u vodenom kupatilu. Kašiku korjena lincure preliti s 200 ml vode i koristi kao oblogu. Od cvijeta i lista lincure može se napraviti lijek za unutrašnju upotrebu, a mjera je 25 g biljke na solju ključale vode.

Uzima se po 50-60 ml tri puta na dan, poslije jela. Ovaj čaj za ciste na dojci ne smiju da koriste osobe s povišenim krvnim pritiskom i čirom na želucu.

Kalanhoja i med odlična kombinacija

Listove biljke kalanoje samljeti na mašini za mljevenje mesa i pomiješati s istom količinom meda. Čuvati u staklenoj tegli u frižideru. Uzimati kašičicu melema ujutru na prazan stomak tokom mjesec-dva dana. Osim kalanoje može se koristiti i izvanredna aloja.

Sjemenke lana ublažavaju tegobe

Laneno seme je odlično za sve ženske boljke. Ako imate ciste na dojkama, svakog jutra uzimajte 3-4 kašike mljevenih shemenki ili dva puta dnevno po kašičicu hladnocedenog lanenog ulja.

Neven, kopriva i hajdučka trava

Pomiješati po 100 grama nevena, stolisnika i koprive, pa 3 velike kašike mešavine preliti litrom ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji trideset minuta. Dobro procijediti i piti u toku dana, lagano u gutljajima.

Neprikosnoveni čaj od žalfije

Pomiješati jednake delove žalfije, matičnjaka, nane i kantariona, pa kašičicu mješavine preliti s 2 decilitra tek ključale vode, te ostaviti da odstoji poklopljeno pola sata. Procijediti i piti dvije šolje čaja dnevno.

 

Maslinovo ulje, limun i aloja

Pomiješati 3 kašičice hladnocedenog maslinovog ulja, sok od pola limuna i tri kašičice soka od aloje. Uzimati na prazan stomak tokom šest meseci.

Ljekovita čaga gljiva ublažava probadanje u dojci

Čaga je poznata parazitska gljiva koja raste na brezi; nalik je kakvoj izgorjeloj, izbrazdanoj kori. Veoma efikasno deluje protiv tegoba izazvanih stresom, uzročnikom velikog broja savremenih bolesti.

Ta gljiva sa breze posjeduje fenomenalna antizapaljenska i antitumorska ljekovita svojstva te se može uspešno koristiti u liječenju brojnih malignih oboljenja, ali i kao prirodni lijek za ciste na dojkama.

 

Kako se priprema napitak od čage

Lijek za ciste na dojci se pravi tako što se 200 g osušene i usitnjene gljive prelije litrom tek ključale vode i ostavi da stoji šest do osam sati. Nakon toga se procijedi, a gljive još jednom dobro samelju i pomiješaju s proceđenom tečnošću. Sve zagrijavati do ključanja (ne dozvoliti da proključa), poklopiti pa ostaviti da stoji još pola sata. Sipati u termos i ostaviti da stoji još dva dana. Na kraju proijcediti i uzimati tri puta na dan prije jela po 100 ml napitka.

Ljekovita tinktura od čage

Preliti 100 g suve čage litrom votke i ostaviti da stoji 15 dana na tamnom i zaklonjenom mjestu. Procijediti i uzimati tri puta na dan po jednu kašičicu tinkture, dvadesetak minuta prije jela. Terapija za ciste na dojkama traje od jednog do dva mjeseca.

 

Izvor: kucnilekar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *