Evo kako da preživite srčani udar ako ste sami u kući: DOVOLJNO JE DA RADITE OVO!

Čim osjetite prve simptome pozovite pomoć. Ali prije nego što bilo tko stigne do vas vi morate da radite ovo.

Srčani bolesnici muku muče tokom toplih ljetnih dana. Ono čega se moraju čuvati najviše je izlaganje suncu u momentima kada je ono najjače kao i prejedanje.

Međutim, naučno je dokazano da vrućina ništa gore ne djeluje na srčane bolesnike od hladnoće. Nagle promjene vremenskih uvjeta su te koje u stvari uništavaju tijelo.

Ako osjetite prve simptome srčanog udara morate da se na vrijeme javite ljekaru i to može da vam spasi život.

Međutim, ako ste tokom tih momenata sami u kući evo šta morate da radite:

Većina ljudi kada doživljavaju srčani udar, je bez pomoći, osoba čije srce kuca nepravilno i počinje se osjećati loše, ima samo oko 10 sekundi prije nego što izgubi svijest.

Međutim, ove osobe mogu pomoći sebi tako što će kašljati, energično, ponovno i ponovno (učestalo). Treba uzeti dubok udah prije svakog kašlja, a kašalj mora biti dubok i produžen, kao kad se proizvodi šlajm iz dubine grudi.

Dah i kašalj se moraju ponavljati svake 2 sekunde bez prestanka dok ne stigne pomoć, ili dok se ne osjeti da srce ponovno kuca normalno, piše stil.

Duboko disanje unosi kisik u pluća, a pokreti kašljanja gnječe srce i održavaju cirkulaciju krvi. Pritisak gnječenja srca pomaže vraćanju normalnog ritma. Na ovaj način, žrtve srčanog udara mogu stići do bolnice.

Izvor: novi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *