PROTIV PROPADANJA KOSTIJU – SKIDA KILOGRAME: Najzdraviji korijen na svijetu – Njegova ljekovitost nema granice…

Njegova ljekovitost nema granice… Zahvaljujući svojim jedinstvenim jedinjenjima, hren je u stanju da pomogne u tretiranju mnogih boljki. Ljekovitost hrena je neupitna, a do svog punog izražaja dolazi onda kada treba podstaći imunitet, smanjiti krvni pritisak ili spriječiti bolesti kostiju.

Kod kozumiranja hrena treba imati na umu da on sadrži natrijum, koji nije tako povoljan za dijabetičare. Ljudi sa poremećajem u radu bubrega takođe bi trebalo značajno da izbjegavaju konzumiranje hrena, ali se zbog njegove ljekovitosti ipak preporučuju male količine.

potpomaže našem respiratornom sistemu da radi glatko.

 

 

 

Dovoljno je duboko udahnuti izblendirani hren kako bi se smanjila sluz kod prehlade i bolova u plućima, kao i sve neprijatnosti koje prate nazeb, alergije ili upalu sinusa. Upotreba hrena u ishrani dovodi do pravilnog digestivnog rada i zdravlja naših crijeva kojima ne smeta njegova ljutina.

 

 

 

Djeluje kao antibakterijski agens:

 

 

 

Alil izotiocijanat je antibakterijska supstanca koja se nalazi u hrenu i ona je sposobna da eliminiše mikrobe i bakterije. Osim ovog jedinjenja, u hrenu se nalazi i značajna zaliha mangana, enzima koji služi ojačavanju ćelija i tjelesnih tečnosti u organizmu.

 

Izvor: bastabalkana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *