SAČUVAJTE RECEPT: Za dobro pamćenje, jaku krv i dobar vid

Ovaj kvalitetni napitak je stekao veliku slavu zbog svojih nevjerojatnih učinaka na zdravlje. To je nešto što pravim preventivno svake godine, a isplati se. Prirodni recept za poboljšanje opšteg stanja organizma:

Trebat će vam ovi sastojci: 1 kg cvekle, 2 jabuke, 2-3 narandže, 0,5 kilograma mrkve, Sok od jednog limuna, 500 grama livadskog meda. Kako pripremiti ovaj fini napitak:Nasjeckajte cveklu, jabuke i mrkvu na sitne komade i pomiješajte ih u blenderu. Istisnite sok iz limuna i narandže ručno i dodajte ga prethodnoj smjesi.

Na kraju dodajte livadski med.Sve dobro promiješajte dok se med ne sjedini sa sokom i fino otopi. Ako želite, možete dodati još narandže, jer je njihova svrha ovog recepta poboljšati okus i miris napitka.Tečnost prebacite u staklene boce. Kao što smo već rekli, dobit ćete oko 2 litra ovog napitka, što bi trebalo biti dovoljno za 15 do 20 dana.

Kada i koliko uzimati ovog recepta:Pijte oko 100 ml napitka svako jutro natašte dok ga ne ispijete.Za šta je sve kvalitetan ovaj napitak:jača imunitethrani mozakpotiče bolje pamćenječisti organizamštiti od infekcija i upalasmanjuje bol u mišićimajača srce i krvne žilečuva vid.

Dva puta godišnje je dovoljno spremiti ovaj napitak, a vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *