ZA JAK IMUNITET I PROBAVU: Preporodite se uz ovaj narodni eliksir

Jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka gripe ili prehlade.

Prehrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači i vi ćete se othrvati sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Pametno je započeti nešto novo u malim količinama, kefir nije iznimka od tog pravila. Možete piti koliko god želite kefira na kraju, ako vam paše. Uobičajena količina je oko 1-4 šalice dnevno.

Neki ljudi se bore s kefirom na prvu vjerojatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%), ili velike količine probiotika.

Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje tijelo i probavu da se navikne na kefir. Počnite s 1/8 šalice dnevno (čak možete miješati to u punu čašu vode), a zatim postupno povećavati.

Kefir se može koristiti kao lijek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju. Napraviti pauzu jednom tjedno ili slično, kada ne konzumiramo kefir na bar 1 dan.

Čak i u Tibetu postoji uvjerenje da je najbolje piti samo 2 šalice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu.

Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset milijuna primjeraka i prevedene na više stranih jezika. Svojim knjigama želi motivirati ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe.

Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primjenjuje na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).

 

Slijedi Malahovov recept koji jača probavu i imunitet:

Sastojci:

– 4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive)
– 150 gr kuhane i mljevene bundeve (buće)
– 1 žlica prirodnog meda

 

Priprema:

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuhane i mljevene bundeve. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte žlicu prirodnog meda.

Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno djeluje na organe za probavu i jača imunitet cijelog organizma.

 

Izvor: atma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *