DIJETA SA VMA ĆE VAS PREPORODITI: Za 15 dana skinite 15 kilograma, IZGLEDAT ĆETE NIKAD BOLJE!

VMA dijeta za mršanje je najbolji izbor ukoliko želite da na brz način izgubite kilograme.

Ovu dijetu mogu držati svi, a posebno dijabetičari, osobe sa problemima sa štitnom žlijezdom i oni koji imaju srčanih tegoba.

kilogrami-nsl

Osim što ova bolnička dijeta za mršanje uspješno skida kilograme, ona obezbjeđuje vitalnost, ubrzava metabolizam i vrši detoksikaciju cijelog organizma, piše sajt Mesečeva dijeta.

VMA dijeta 15 dana predviđa eliminaciju voća, krompira, šećera, testenine i proizvoda od žitarica iz ishrane, a preporučuje se umjereno konzumiranje jaja, mesa, zelene salate, ribe i kafe. Ukoliko se pravilno pridržavate pravila, bolnička dijeta za mršavljenje uspješno eliminiše 5 do čak 15 kilograma u periodu od 15 i 18 dana.

Tokom primjene bolničke dijete jedu se sva tri obroka dnevno: doručak, ručak i večera. Pobrinite se da razmak između njih bude 4 do 5 sati i obavezno vodite računa da ne preskačete obroke.Što se doručka tiče, on je uvijek isti i bazira se na unosu prirodnog voćnog šećera iz narandže. Ovo voće je takođe i sastavni dio ručka i večere, jer se fruktoza lakše vari i ne stvara masne naslage.

vaga-metar-tezina

PRVI DAN

Doručak: 1 narandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: kuhano jaje, dvije kašike kisele pavlake, 1 dvopek, 1 narandža. Umjesto pavlake možete jesti kiselo mlijeko ili jogurt.

Večera: 1 do 2 dvopeka, dva kuhana jajeta, 1 paradajz i jedan krastavac.

DRUGI DAN

Doručak: 1 narandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: kuhano jaje, dve kašike kisele pavlake, 2 dvopeka, 1 naranža.

Večera: Jedan dvopek, 125 gr mljevenog junećeg mesa, koje možete sa ispržite u tavi sa jako malo ulja. Jedan paradajz i jedna narandža.

TREĆI DAN

Doručak: 1 narandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: kuhano jaje, dvije kašike kisele pavlake (ili kiselog mleka), jedan svjež krastavac, jedna narandža.

Večera: jedan dvopek, 125 gr mljevenog junećeg mesa, koje možete sa ispržite u tavi sa jako malo ulja. Šoljica kafe ili čaja bez šećera i jedna narandža.

ČETVRTI DAN

Doručak je isti, dakle pojedite prvo 1 narandžu, 1 komad dvopeka, i na kraju popijte šoljicu kafe ili čaja (bez zaslađivača). Ukoliko ste se zasitili dvopekom, a želite neko drugo pecivo, slobodno možete da ga zamijenite sa četiri krekera, ali obratite pažnju da ne budu slani.

Ručak: jedan komad dvopeka, 125 gr mladog kravljeg sira i jedan paradajz.

Večera: dva dvopeka (ili osam krekera), 125 gr mlevenog mesa i dva svježa paradajza.

PETI DAN

Doručak: 1 narandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača).

Ručak: 200 gr kuhanog junećeg mesa bez soli, kao začin možete koristiti malo soja sosa, jedan komad dvopeka i jedan svjež paradajz.

Večera: jedno tvrdo kuhano jaje i 500 gr barenog povrća.

Nakon petog dana, vraćate se na prvi i tako sve do petnaestog. Ukoliko želite da izgubite još tjelesne mase, možete nastaviti i do osamnaestog dana. Nakon toga, bićete lakši i do čak 15 kilograma, pri tom ćete se osjećati fenomenalno i vitalno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *