IZGUBIO 60 KILOGRAMA: Dijeta Darka Lazića, ima 6 obroka dnevno, a maksimalno izbjegava ove namirnice

Za vrijeme obroka ne treba piti napitke, već sačekati 30-60 minuta

Pjevač Darko Lazić je 2019. godine podvrgnut operaciji gastričnog bajpasa kako bi izgubio višak kilograma. Nakon operacije počeo je i dijetu, koja se bazira na više obroka dnevno. Za godinu dana izgubio je oko 60 kilograma, ali je nastavio sa dijetom.

Preporučuje se šest do osam malih obroka dnevno. Na taj način nikada nećete osjećati glad i jesti ćete manje nego inače, što u konačnici rezultira gubitkom težine. Ova vrsta ishrane podrazumijeva da se namirnice uvode jedna po jedna, u malim količinama i odvojeno nakon operacije.

Na njegovom meniju su namirnice sa visokim sadržajem proteina – meso, riba, jaja, sir, jogurt, mlijeko u prahu, puter od kikirikija. Preporučljivo je jesti šest do osam manjih obroka dnevno, kao i da uvijek imate pri ruci „užinu“, poput sira, krekera, jogurta.
Prema jelovniku koji Darko poštuje, treba birati namirnice sa manjom količinom vlakana (do 2 grama po obroku), kao što su prerađene žitarice, brašno, riža, tjestenina.

Tokom obroka ne treba piti napitke, već sačekati 30-60 minuta, a namirnice koje treba izbjegavati su tvrdo meso, svjež hleb, žitarice od cijelog zrna, voće i povrće sa korom, membranom i sjemenkama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *