Očistite krvne žile od štetnih naslaga: Moćna ruska tinktura od 3 sastojka

Za oslobađanje toksina iz tijela, povećanje elastičnosti krvnih žila i njihovo čišćenje preporučuje se redovno čišćenje koje se može provoditi na nekoliko načina, a ovdje ćemo vam predstaviti ovu vrlo efikasnu ljekovitu tinkturu.

Čišćenje se generalno provodi na različite načine – od određene dijete, konzumiranja narodnih sredstava pa do uzimanja lijekova, plazmafereze i laserskog čišćenja krvi, prenosi portal uspesnazena.com.

Važno je znati da čišćenje krvnih žila lijekovima izaziva dosta kontraindikacija. Njihova primjena je posljednji korak, kada druga sredstva ne pomažu.

Zato je, čišćenje krvnih žila od naslaga lošeg kolesterola uz pomoć narodnih sredstava, sigurnije i bezopasnije, ali također zahtijeva pažljiv i pravilan odnos prema njima, da ne naškode zdravlju.

Bijeli luk i limun se smatraju odličnim sredstvima za čišćenje krvnih žila, smanjivanje nivoa lošeg kolesterola, jačanju stjenki krvnih žila i snižavanju rizika od opasnih bolesti kao sto je arteroskleroza. Tinktura s limunom i bijelim lukom koristi se u tibetanskoj i ruskoj narodnoj medicini stoljećima.

 

Za pripremu ovog napitka je potrebno:

– 4 glavice bijelog luka
– 4 srednja limuna s korom
– oko 3 litre prokuhane vode

Priprema:

Bijeli luk podijelite na režnjeve i očistite ih. Limune prelijte ključalom vodom, nasjeckajte na kriške. Sve sameljite. Samljevenu smjesu stavite u čistu staklenu teglu od 3 l i prelijte s toplom prokuhanom vodom, do kraja tegle. Poklopite i ostavite u hladnjak 3 dana. Nakon toga, procijedite i čuvajte u hladnjaku.

Način primjene:

Maksimalna doza napitka je 50 ml po 3 puta dnevno, prije obroka. Ipak, čišćenje krvnih žila treba počinjati s manjim dozama (1-2 žlice). Ako ne postoje neprijatnosti, dozu polako povećavati do neophodne.

Trajanje tretmana je 40 dana. Čišćenje krvnih žila na ovaj način preporučuje se provoditi jednom godišnje, nakon konzultacije s vašim doktorom.

Nakon konzumiranja ovog napitka, poboljšava se cirkulacija krvi i njen lipidni sastav, normalizira se krvni tlak, poboljšava se moždana cirkulacija i lakše se gube suvišni kilogrami.

 

Izvor: uspesnazena.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *