PROBLEMI SA GLJIVIČNIM INFEKCIJAMA: Evo kako da zauvijek odstranite gljivice na nogama…

Pogledajte kako da zauvijek odstranite gljivice na nogama…

 

Medicinski stručnjaci kažu da gljivične infekcije mogu utjecati na bilo koji dio tijela, a trebali bi znati i da se gljivične infekcije obično razvijaju tokom vremena, pa simptomi mogu biti previše suptilni i nemogući za primijetiti na prvi pogled.

 

Gljivice najbolje uspijevaju u vlažnim i toplim uvjetima pa su zbog toga naše noge najviše pogođene ovim stanjem.

Od ovog problema mogu patiti i muškarci i žene, a gljivice mogu uticati na zdravlje i stvaraju estetski problem. U nastavku ćemo vam pokazati kako da se oslobodite gljivica jednostavno i prirodnim putem.

 

 

Evo šta biste trebali učiniti:

Jednostavno, samo trebate potopiti noge u jogurt. Kada se noge osuše, operite ih hladnom vodom.

 

Soda bikarbona je također vrlo korisna u liječenju ovog zdravstvenog problema. Pomiješati sodu bikarbonu i hladnu vodu u omjeru 1:3 pa nanesite na vaše prste i ostavite tako nekoliko minuta.

Također možete primjeniti ovu mješavinu i na cipele i ostaviti da se osuše na zraku. Tako ćete ništiti sve potencijalne bakterije u vašim cipelama.

 

Škrob je još jedno od rješenja a njega ćete primjeniti tako što ćete pomiješati 1 kašičicu škroba sa malo tople vode. Zatim tu smjestu stavite u rernu na 220 stepeni i tako držite dok smjesa ne potamni.

Operite i osušite vaša stopala prije nego što primijenite ovu smjesu na njih. Utrljati smjesu, ostavite je 1-2 minute na nogama pa isperite toplom vodom.

 

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *