PROTIV PROPADANJA KOSTIJU – SKIDA KILOGRAME: Najzdraviji korijen na svijetu – Njegova ljekovitost nema granice

Njegova ljekovitost nema granice…

 

Zahvaljujući svojim jedinstvenim jedinjenjima, hren je u stanju da pomogne u tretiranju mnogih boljki. Ljekovitost hrena je neupitna, a do svog punog izražaja dolazi onda kada treba podstaći imunitet, smanjiti krvni pritisak ili spriječiti bolesti kostiju.

Kod kozumiranja hrena treba imati na umu da on sadrži natrijum, koji nije tako povoljan za dijabetičare. Ljudi sa poremećajem u radu bubrega takođe bi trebalo značajno da izbjegavaju konzumiranje hrena, ali se zbog njegove ljekovitosti ipak preporučuju male količine.

Hren pomaže pri gubitku težine, smanjuje krvni pritisak, podstiče imuni sistem, predupređuje artritis i osteoporozu, poboljšava varenje i disanje, a djeluje i kao antibakterijski agens.

Pomaže u skidanju kilograma:

Noćna mora je za svakog čovjeka kada se pogledaju u ogledalo i ne budu zadovoljni onim što vide kao svoj odraz. Treba da znate da postoji način kojim se može izgubiti težina i sagorjeti masnoće.

Konzumiranje domaćeg čaja od hrena i đumbira dva puta dnevno, ujutru i prije spavanja, tokom tri sedmice prirodno može da dovede do gubitka težine. Ovaj čaj napravićete tako što 10 grama rendanog hrena i 5 grama rendanog đumbira prelijete sa 200 mililitara vode.

 

Podstiče imunitet:

Nutricionisti su uvjereni da, osim što ćemo ostati u formi, redovnim konzumiranjem hrena aktiviramo sopstveni imuni sistem, koji je naša odbrana od svih vrsta bolesti. Izotiocijanat u hrenu će podstaknuti aktivaciju jačanja našeg imunog sistema i poboljšati proizvodnju bijelih krvnih zrnaca čiji broj zavisi od broja slobodnih radikala.

Smanjuje krvni pritisak:

Hren je fantastičan u snižavanju krvnog pritiska, ne samo konzumiranjem, već i udisanjem ovog korijena. Oštar miris ove biljke može smanjiti nivo krvnog pritiska tako što hren proizvodi azot monoksid, koji pomaže našim krvnim sudovima da se opuste što je više moguće.

 

Predupređuje artritis i osteoporozu:

Kalcijum i magnezijum su esencijalni minerali zaduženi za izgradnju kostiju koji nas drže podalje od nastanka artritisa i osteoporoze. Hren je veoma bogat ovim mineralima, pa se zbog toga preporučuje u ishrani svima koji imaju genetsku predispoziciju ka razvijanju ovih koštanih oboljenja.

 

Poboljšava varenje i disanje:

Oštar miris nekih biljaka poput ruzmarina, žalfije ili nane pospješuje pravilno disanje, umiruje napetost i poboljšava koncentraciju. Hren je ljut toliko da tjera i suze na oči, a potpomaže našem respiratornom sistemu da radi glatko.

Dovoljno je duboko udahnuti izblendirani hren kako bi se smanjila sluz kod prehlade i bolova u plućima, kao i sve neprijatnosti koje prate nazeb, alergije ili upalu sinusa. Upotreba hrena u ishrani dovodi do pravilnog digestivnog rada i zdravlja naših crijeva kojima ne smeta njegova ljutina.

 

Djeluje kao antibakterijski agens:

Alil izotiocijanat je antibakterijska supstanca koja se nalazi u hrenu i ona je sposobna da eliminiše mikrobe i bakterije. Osim ovog jedinjenja, u hrenu se nalazi i značajna zaliha mangana, enzima koji služi ojačavanju ćelija i tjelesnih tečnosti u organizmu.

 

Izvor: bastabalkana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *