Magnezijum – čudesan lijek za vašu psihu: Evo kako štiti vaše mentalno zdravlje

Mentalne bolesti glavni su razlog za poteškoće u cijelom svijetu. Također, anksiozni poremećaj je jedan od najčešćih mentalnih bolesti.

Panični poremećaji, generalizirani anksiozni poremećaj, agorafobija, socijalni anksiozni poremećaj i druge fobije, sve je to povezano s anksioznošću. Obično se manifestiraju kao napadi panike i tjeskobe. To je očekivano ​​jer je panika reakcija tijela na trenutne prijetnje, dok se tjeskoba javlja kada tijelo predviđa neku prijetnju, piše “Atma“.

Dostupne su različite vrste tretmana, od kojih je manje poznat, ali potpuno prirodan i iznimno učinkovit lijek – magnezij. Njegova korisnost u liječenju anksioznosti dala mu je nazive kao što je ‘prirodni valij’. Štoviše, on je također bitan za mnoge metaboličke funkcije.

Ali većina ljudi ne konzumira potrebne količine magnezija. Nije ni čudo da se, s obzirom na to da se stopa potrošnje smanjila, povećala razina tjeskobe u cijelom svijetu. Odrasli bi trebali uzimati oko 400 miligrama dnevno, ali u Americi, prosječni unos je samo oko pola tog iznosa.

Kako ćete znati da vam nedostaje magnezija

Čak i ako nemate klinički dijagnosticiran anksiozni poremećaj, možda patite od stresa i tjeskobe. To se pogoršava ako vaše tijelo nema potrebnu količinu magnezija. Možda ćete patiti od nesanice. Teško ćete zaspati. Najmanje stvari će vas iritirati i bit ćete vrlo osjetljivi na sve vrste zvukova. Nećete moći objasniti zašto se osjećate tako nemirno i depresivno.

Osim ovih mentalnih simptoma, osjećat ćete bolove u mišićima, piše “The minds journal”. Dolazit će do grčeva i drhtanja. Kosti će također postati slabe. Naučnici su sada sigurni da pravilan unos magnezija može pomoći u rješavanju tih simptoma tjeskobe kod ljudi.

 

počinje proizvoditi hormone stresa. Oni koji to redovito doživljavaju mogu svjedočiti o količini tjeskobe koju izaziva.

Držeći se pravilne, zdrave prehrane i osiguravajući da su razine magnezija visoke, možete osigurati da razina šećera u krvi ostane stabilna.

6. Bolja kontrola nad svojim životom

Neprestani unos magnezija pomoći će vam da čvrsto držite uzde svog života. Bit ćete u dobrom raspoloženju, nećete osjećati stres, bolje ćete se koncentrirati, više nećete žuditi za različitom hranom, osjećat ćete se energičnije i odmornije nakon spavanja.

Koliko god vam se ova promjena može činiti malena, uvelike će uticati na svaki drugi aspekt vašeg života i više se nećete osjećati preplavljeni svime što se događa oko vas.

Čarobni magnezijski napitak

Da biste napravili ovo čudesno piće koje će se pobrinuti da unesete u tijelo dovoljno magnezija, ovo su sastojci koje trebate:

  • Šalica špinata ili kelja
  • Banana
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1 žlica meda ili agava nektara
  • Lopatica proteina u prahu (ako ste tome skloni)
  • Šalica bademovog mlijeka bez dodanih sladila

Samo pomiješajte sve ovo zajedno i imate sjajan, ukusan shake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *