OVAJ DIO PILETINE NIKAKO NE JEDITE! ČIST JE OTROV: SadržI najviše parazita i bakterija, a svi ga obožavaju

Piletina je postala najpopularnija vrsta mesa.

Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cijena koja je pristupačnija od, na primjer, junetine, teletine ili svinjetine.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zdravlje organizma.

Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobri za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoja iskustva u kuhanju prenijeli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je  koje dijelove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Također, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savjetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas rijetko koristi), jer upravo ovaj dio pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

Nutrutivna vrednost piletine (100 g):

Energetska vrijednost 120 kcal
Proteini 22,50 g
Ugljeni hidrati 0,00 g
Šećeri 0,00 g
Vlakna 0,00 g
Masti 2,62 g
od kojih zasićene 0,563 g
Visoka količina proteina koju bijelo meso sadrži pomaže tijelu da izgradi mišiće, dok zbog toga što je izuzetno niskokalorično savršena je namirnica za dijetalne režime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *