Pomoću jednog sastojka koji imate u kući riješite se ZAPUŠENOG NOSA (RECEPT)

Poznato je da su naše bake sve liječile prirodom i sastojcima koje imaju u kući, te vam tako prenosimo ovaj čudotvorni recept za problem zapušenog nosa.

nos-sinusi

Bakini recepti su medicinski evergrin, nešto što nikada ne izlazi iz mode i nešto za čim svi uvijek prvo posegnu prilikom bilo kakvog medicinskog problema. Ljudi koji pate od alergije, zapušenog nosa, čestog kijanja, treba da pročitaju ovaj tekst.

Ako ste makar jednom osjetili kako izgleda kada ste na nešto alergični i kako izgleda kada vam je zapušen nos, pa samim tim dišete na usta (što nije preporučljivo), onda ste sigurno probali mnoge biljke ili prirodne recepte kako biste simptome otežanog disanja ublažili.

Sve što vam je potrebno kako biste se zauvijek riješili zapušenog nosa jeste soda bikarbona.

Poznato je da se soda bikarbona višestruko primjenjiva namirnica, koja se upotrebljava i u kućnim poslovima, i u pripremanju hrane, ali i očuvanju zdravlja.

RECEPT

Potrebna vam je šira šerpa u koju ćete naliti vodu i pustiti je da provri. Kada šerpu sklonite sa ringle, sipajte kesicu sode bikarbone, nagnite se nad šerpu i udišite isparenja.

To se zove naparavanje. Radite tako tri puta dnevno tokom punih pet dana.

SAVJET

Preko glave u toku naparavanja stavite peškir kako bi toplota i isparenja sode bikarbone kružili između površine vode i vašeg lica.

Poslije tretmana stavite kapu, posebno vodeći računa da predni dio kape prekrije sinuse. Probajte da ne izlazite napolje kako se sinusi ne bi rashladili.

(Tanja Milanović)

Izvor: telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *