KUPUS DIJETA JE PRAVI HIT VEĆ DECENIJAMA: Svi koji su je probali kažu da je NAJEFIKASNIJA

Donosimo  vam detaljan Jelovnik prema kupus dijeti za 7 dana

Kupus dijeta, prema mišljenju nutricionica, predstavlja veoma zdrav način ishrane. Zastupljene su sve neophodne namirnice za naš organizam, kako bi funkcionisao na pravi način. A on koji su je probali tvrde da je veoma efikasan savznik i skidanju viška kilograma!

Najvažniji obrok tokom dana je niskokalorična čorba od kupusa, koja podstiče brzo sagorevanje masnoća.

Način pripreme:

Usitnite povrće, uključujući šargarepu, zelenu papriku, luk, paradajz, pečurke, kupus i celer na kockice. U šerpu stavite luk i malo ulja i dinstajte nekoliko minuta. Zatim dodajte iseckano povrće.

Stavite 6-7 šolja vode u posudu i pustite da proključa. Smanjite temperatutu na srednju i pustite povrće da se kuva. Kuvajte dok povrće ne postane mekano, jedno 30-45 min. Možete dodati so i biber po želji.

SEDMODNEVNI PLAN ISHRANE:

Prvi dan
Supa od kupusa i voće po izboru, jedino nisu dozvoljene banane. Pijte dosta tečnosti, a preporučuju se voda, nezaslađeni čaj ili crna kafa.

Drugi dan
Supa i povrće, količina nije ograničena, važno je da se ne oseća glad. Jedite zeleno povrće, a kukuruz, grašak i druge mahunarke izbegavajte.

Za večeru možete ispeći krompir. Ovaj dan je zabranjeno jesti voće.

Treći dan
Uz supu od kupusa možete kombinovati voće i povrće po izboru, ali ne i namirnice koje sadrže dosta ugljeno hidrata (npr. krompir).

Četvrti dan
Osim čorbe od kupusa, možete pojesti najviše četiri banane, i konzumirati nemasno mleko u neograničenim količinama.

Peti dan
Supa od kupusa je obavezna, a dozvoljen je i jedan obrok 300-500 grama nemasnog pilećeg ili goveđeg mesa i salata od paradajza (maksimalno šest paradajza).
Tokom dana treba popiti od 1,5 do dve litre vode, što će poboljšati ispiranje viška kiseline iz organizma.

Šesti dan
Bar jedna porcija supe od kupusa, nemasno pileće ili goveđe meso i dosta povrća. Šestog dana nije dozvoljeno jesti krompir.

Sedmi dan
I poslednjeg dana dijete supa od kupusa je obavezna, a glad možete utoliti i porcijama integralnog pirinča i povrća. Dozvoljeno je piti nezaslađen voćni sok.

VAŽAN SAVET:

Preporučuje se da se ova dijeta drži 7 dana, posle toga bi bilo poželjno da dva dana pauzirate.

Izvor: Kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *