OČISTITE JETRU GROŽĐICAMA: Prirodni napitak od grožđica koji čisti toksine iz tijela

Dobre grožđice moraju biti tamno smeđe ili smeđe boje (ako je u pitanju svjetla sorta grožđa – onda uzmite grožđice svjetlo smeđe boje).

Postupak čišćenja i detoksikacije jetre jedna je od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti i toksina.

Jedan od načina da se to učini jest konzumiranje vode sa grožđicama. Kao i svježe grožđe, one su pune vlakana i antioksidanasa koji igraju ključnu ulogu u probavi, kao i oslobađanju organizma od štetnih toksina i slobodnih radikala.

Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Upute za pripremu napitka koji čisti jetru:

Temeljito očistite 150 grama grožđica. Zatim ih dodajte u 2 šalice vode koje treba da kuhate 20 minuta. Ostavite ih u toj vodi preko noći. Ujutro procijedite vodu i popijte je na prazan želudac. Činite to nekoliko dana i vaša će jetra biti očišćena od toksina te spremna da obavlja svoj veoma važan posao.

Sa svim koncentriranim hranjivim tvarima, stručnjaci su otkrili da je njihovo potapanje u vodu vrlo korisno. Kada se potope u vodu, te se tvari brže apsorbiraju, povećavajući čak i sadržaj antioksidansa. Konzumiranje vode od grožđica povećava sposobnost grožđica da očiste jetru pa se one brzo kreću kroz probavni sustav te ga pune antioksidansima koji izbacuju toksine.

Spremite i vi ovu vodu, za jetru je pravi lijek.

Sretno!

Autor: ZG

Izvor: dnevno.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *