Ne želite da ostavite cigarete? Očistite makar pluća

Kašljete? Za početak bi najbolje bilo da ostavite cigarete, a pluća bi, u svakom slučaju, valjalo očistiti. Naravno, na prirodan način, bez hemijiskih preparata.

pluca-cigarete-foto

Cigarete sadrže preko četiri hiljade otrova, a veliki broj sastojaka je identičan onima koji se nalaze u toksičnim deponijama. Ova primamljiva navika u kojoj milioni uživaju, ostavlja teške tragove u plućima, gdje se pored ostalih otrova talože i najopasniji: katran i nikotin.

Pušači bi trebalo da posvete posebnu brigu o svom tijelu i pravilnoj ishrani. U prirodi postoje namirnice koje pomažu izbacivanju toksina iz organizma. Među namirnicama koje čiste pluća, ove su najmoćnije.

Selen

Izuzetno jak antioksidans koga možemo naći u brazilskim orasima, tunjevini i bakalaru, ali i lososu.

Đumbir

Pored mnogobrojnih ljekovitih svojstava, ovaj zaista čudesni korijen, uspješno čisti i pluća od nakupljenih toksina. Možete ga koristiti kao dodatak svim kuhanim jelima, kao začin ili kao čaj, nekoliko puta dnevno.

Luk

Bijeli luk je poznat i kao jedan od najjačih prirodnih antibiotika, sa moćnim antikancerogenim dejstvom, koji sprječava i stvaranje novih ćelija raka.

Čili paprika

Potpomaže razgradnji viška sluzi u organizmu, pa tako i u plućima. Upravo i kada konzumirate jaku, začinjenu hranu možete primjetiti kako vam “curi nos”, piše “Source“.

Recept za sirup za čišćenje pluća

U litar vode sipajte 100 g mladih borovih iglica, 1 cm očišćenog svježeg korijena đumbira koji ste prethodno narendali na sitne rende i ostavite da se kuva oko dva sata na srednjoj vatri. Kada se prohladi dodajte sok od dva svježe cijeđena limuna i 200 g domaćeg meda. Uzimajte kašiku ovog sirupa tri puta dnevno prije svakog obroka.

Izvor: haber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *