Ni slutili niste što sve liječi obična morska sol

Prirodna morska sol nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su njezini sastojci sačuvani. Upravo zbog toga je iznimno zdrava i pomaže kod sprečavanja ili liječenja mnogih bolesti ili zdravstvenih tegoba.

sol-590x394

Jača imunološki sustav

Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Alkalizacijski učinak

Održava pravilnu razine kiseline u tijelu i na taj način eliminira potencijalne rizike za obolijevanje od teških i po život opasnih bolesti.

Pomaže pri mršavljenju

Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i debljanja.

Kožne bolesti

Ublažava suhu kožu i svrbež, ali dobro djeluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizira tkivo.

Astma

Morska sol je učinkovita i za smanjenje upala u dišnom sustavu. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator.

Srce

Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visoke razine kolesterola, visokog krvnog tlaka te regulira rad srca. Izvrstan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Dijabetes

Morska sol može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće razine šećera u krvi.

Osteoporoza

Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, pohranjeno je u kostima. Kad tijelu nedostaje soli i vode počinje ‘vući’ natrij iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti osteoporozu.

Grčevi u mišićima

Dobar je izvor kalija stoga olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana. Učinkovito djeluje protiv bolova i grčeva u mišićima.

Depresija

Pokazala se iznimno učinkovitom i u liječenju različitih vrsta depresije jer održava razine dvaju hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osjećate dobro,opušteno i imate kvalitetniji san.

Izvor: net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *