Pobijedite kašalj: Izradite domaće bombone od 3 sastojka koji će ukloniti grlobolju, a obožavat će ih i djeca

Dosta vam je kašlja, ali i kemikalija koje unosite u sebe kako bi ga suzbili? Odabir preparata protiv kašlja u ljekarnama je velik. Osim tableta i sirupa, ogroman je asortiman i bombona protiv kašlja, različitih okusa. Baš tako – različitih okusa, koji su stvoreni umjetnim aromama.

014

Zato, napravimo sami domaće bombone protiv kašlja.

Bilo da je riječ o odraslima ili djeci, ovi bomboni mogu znatno olakšati stvar.

Svi roditelji znaju koliko je ponekad teško privoljeti dijete da popije tabletu ili sirup. Ali bombone – sa zadovoljstvom. Ni jedno dijete ne odbija slatko. Pripremiti takve bombone uopće nije teško.

Kao osnova ovog bombona koristi se prženi šećer čija je učinkovitost kod grlobolje i kašlja dokazana godinama i desetljećima, recept koji su koristile i naše bake. Osim što djeci ima lijep okus, omogućuje brz i pozitivan rezultat.

Prženi šećer, provjereno narodno sredstvo kod grlobolje i kašlja, pomaže oslobađanju iritacije u grlu, što utječe na povećanje intervala između napada kašlja. Svi znamo da je umjetni šećer poželjno izbjegavati u svakodnevnoj prehrani, ali ovdje govorimo o lijeku koji se koristi samo u vrijeme kada je to potrebno.

Sastojci:

– 100 grama šećera
– pola čajne žlice đumbira (đinđera) u prahu
– jedna čajna žlica limunova soka
– pripremite i silikonski kalup, aluminijsku foliju ili običnu tacnu i čačkalice

Postupak:

Kalup premažite uljem. Šećer stavite u zdjelicu pa ga zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje kako ne bi zagorio. Kada se šećer lijepo rastopi, dodajte žličicu đumbira i limunova soka. Nastavite kuhati još nekoliko minuta uz povremeno miješanje. Smjesa je gotova kada primijetite zlatnosmeđu boju, tamniju od početne boje. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i ostavite u hladnjaku pola sata. Želite li umjesto bombona napraviti lizalicu, u smjesu utaknite čačkalicu.

Konzumacija i učinak:

Djeca smiju pojesti 3-4 takva bombona dnevno.

Mnoge majke ne vjeruju receptima narodne medicine, ali u praksi ovakvi bomboni uistinu oslobađaju dijete od napornog kašlja već poslije 2-3 dana.

Ovi bomboni odlično otklanjaju iritaciju grla, tako da dijete sve rjeđe kašlje.

Naravno, ako kašalj ne prestane, treba se obratiti liječniku, da biste isključili ozbiljnija oboljenja.

Izvor: uspesnazena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *