Pomešajte ovu biljku sa VODOM i produžićete sebi život: Podstiče MRŠAVLJENJE, obara HOLESTEROL i smanjuje UPALE

Pomešajte ovu biljku sa VODOM i produžite sebi život:
Ova biljka je prepoznatljiva po njenom prijatnom mirisu, a veoma prepoznatljivom ukusu, koji je u isto vreme sladak i gorak.

Danas se obično koristi kao aromatični začin, ali malo ko zna koliku medicisku moć ona poseduje. Prevashodno je bio poznat kao osveživač daha, ali je nakon toga dobio mnogo širu primenu.

Najvažniji sastojak karanfilića svakako je eugenol, organsko jedinjenje s velikim antiupalnim potencijalom. Tu su i brojni minerali: kalcijum, magnezijum, gvožđe, bakar, fosfor, mangan, selen, kao i vitamini C, B6, E, K, folna kiselina, riboflavin, niacin…

Veoma je dobra u lečenju nesanice i veoma poboljšava kvlitet vašeg sna, leči upalne sune duplje, grla i zubobolju.

Pomaže kod normalizacije funkcije jetre i ima veoma analgetičko dejstvo.

Ipak, ono što ne zna mnogo ljudi jeste da karanfilić deluje tako što snižava holesterol i krvni pritisak, i poboljšava funkciju i fleksibilnost arterija, zahvaljujući čemu može da produži životni vek.

Stimuliše rad probavnog trakta, ubrzava metabolizam i cirkulaciju, pa je prirodno sredstvo za podsticanje procesa mršavljenja.

Voda sa karanfilićem

Sastojci:

1,5 litar vode (flaširane ili filtrirane)
5 grama karanfilića
Priprema

Sipajte karanfilić u staklenu flašu vode, pa je zatvorite. Ostavite na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, da odstoji oko pet dana.

Možete da ga procedite, ali i ne morate. Ono što je bitno, jeste da pijete ovu vodu na prazan stomak.

Izvor: najzena.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *