SMIRUJE ŽELUDAC, POBOLJŠAVA PROBAVU I UBRZAVA MRŠAVLJENJE: Uz napitak naših baka “prepolovićete” se u rekordnom roku

Treba da stoji preko noći jer će laneno sjeme pustiti blagu sluz. Ujutro procijedi i popiti tu tečnost.

 

Za pripremu ovog napitka biće vam potrebno malo lana i voda, a poboljšanje ćete osjetiti vrlo brzo. U prodavnicama zdrave hrane kupi 200 -300 grama lanenog semena. Svako veče dve kafene kašičice prelij sa dva decilitra obične ili prokuhane vode (sobne temperature) i poklopi posudu. Tako treba da stoji preko noći jer će laneno seme pustiti blagu sluz. Ujutro procijedi i popij tu tečnost.

Evo kako lan djeluje na organizam:

Sjeme lana je bogato proteinima, topljivim vlaknima, mineralima gvožđa i cinka, ali i vitaminima B1, B2, C, E i provitaminom A.

Koristi kao dodatak žitaricama, koje konzumiraju oni koji drže dijetu ili žele bolje da pročiste organizam.

Odličan laksativ

Kako su bogata uljima i vlaknima, ova sjemena su i odličan laksativ. Omega 3 masne kiseline, koje se nalaze u lanu, imaju protivupalna djelovanja. Mnoga klinička istraživanja su pokazala da s ovom biljkom možete da pomognete kod problema s visokim holesterolom i nekim srčanim bolestima.

Smiruje želudac

Lan je odličan način da smiriš želudac, obnoviš sluzokožu i poboljšaš svoje zdravstveno stanje.

U toj sluzi se nalaze sva njegova ljekovita svojstva. Ona oboljelu sluznicu želuca oblaže, štiti i ublažava upale.

Čaj od lanenog sjemena poboljšava zdravlje kože i efikasno je sredstvo protiv celulita i gojaznosti.

Laneno seme možete dodati svakog jutra u pahuljice ili jogurt i preporučiljvo je da se na taj način konzumira svakoga dana čime ćete sigurno ćete osetiti poboljšanje vezano za probleme sa celulitom i gojaznošću.

Laneno sjeme pomaže u regulisanju apetita, odnosno samnjuje prekomernu potrebu za hranom i izbacuje toksine iz organizma tako da se efekat gubitka viška kilograma povećava i dolazi se do mnogo bržih rezultata.
Čaj od lanenog semena se smatra najboljim prirodnim lekom za celulit koji se javlja podjednako i kod gojaznih i kod mršavih žena, a porudukt je nepravilne ishrane i ne zdravog načina života. Čaj od lana daje odlične rezultate ukolko se koristi i u toj nameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *