TREBALI SMO OVO RANIJE ZNATI: Puder za bebe ima moći za koje niste mogli ni sanjati JEFTINO, A ČUDESNO!

Vjerovatno će se mnogi iznenaditi kada čuju da jedan proizvod koji sigurno imaju u kupatilu osim prvobitne namjene može biti pravi multipraktik u kući i to na različitim poljima.

Rashlađuje čaršafe

U vrućim ljetnjim noćima pospite bebi puder po čaršafima. One će mirisati, a puder će upiti znoj s vašeg tijela što će vam omogućiti da se bolje naspavate

Upija masnoću

Idući put kada vam nešto masno kapne na majicu ili tepih, taj dio pospite bebi puderom. On upija ulje i osvježava tkaninu.

Osvježava knjige

Starim knjigama dajte novi izgled pomoću bebi pudera. Upiće vlagu i spriječiti stvaranje plesni.Bebi puder nanesite na trepavice prije maskare. Dobićete puniji i gušći izgled trepavica.

Spriječava iritaciju kože

Na unutrašnju stranu bedara nanesite bebi puder kako biste izbjegli iritaciju kože trljanjem noge o nogu.

Uklanja smrad iz obuće

Pospite unutrašnjost cipela bebi puderom i ostavite preko noći. Idući dan obrišite i obujte svoje cipele koje će mirisati kao nove.

‘Popravlja’ škripanje poda

Imate li parket koji škripi? Pospite po podu bebi puder, a potom metlicom ispunite praznine među letvicama.

Tjera mrave

Pospite puder ispred vrata ili oko prozora. Mravi će sigurno zaobići vaš dom.

Smanjuje bol kod depilacije

Napuderišite noge prije depilacije što će stvoriti dodatni sloj koji će vas zaštititi od mogućeg prevrućeg voska.

Zamijenjuje puder u kamenu

Umjesto skupih pudera u kamenu koje nanosite kao završni sloj kod šminkanja, na lice nanesite samo malčice bebi pudera i izgledaćete izvrsno.

Osvježiće vas

Umjesto dezodoransa ispod pazuha nanesite bebi puder. Upija znoj i zadržava svjež miris.Osvježava krevetić vašeg ljubimca Naprašite korpu ili krevetić ljubimca bebi puderom jer ćete ga tako osvežiti na najbrži mogući način.

Pomaže frizuri Kosa vam je neposlušna?

Pomješajte bebi puder i isto toliko praška za pecivo. Mješavina koju ste napravili djeluje kao suhi šampon, a kosa će vam biti zahvalna i poslušna.Miris za prostor Ako ne volite miris bebi pudera, dodajte mu nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja. Rasporedite ga po stanu koji će potom božanstveno mirisati.

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *