Ruska metoda: Očistite se u samo 4 dana!

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski iscjelitelj i autor iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu. Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset milijuna primjeraka i prevedene na više stranih jezika. Svojim knjigama želi motivirati ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primjenjuje na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).Ovdje predstavljamo njegov odličan i lak recept za čišćenje organizma lanenim uljem sa začinima.

Malo o lanu U narodu još poznat i kao ćeten ili preslej, lan se smatra jednom od najstarijih pripitomljenih biljaka na Zemlji. Ljekovita svojstva malih sjemenki korištena su i za olakšavanje mnogih zdravstvenih tegoba te održavanje dobrog zdravlja. Danas se lan neopravdano zanemaruje, a iznimna vrijednost njegovog sjemena poznata je tek upućenima u znanja o zdravoj prehrani.Lan je prirodni biljni izvor visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina (od čega je većina višestruko nezasićenih), dijetalnih vlakana, esencijalnih aminokiselina, te brojnih drugih vrijednih nutrijenata.Sjemenke lana sadrže vitamine B, C, E, fitosterole, te minerale kalcij, selen, bakar, željezo, cink, natrij, magnezij, fosfor i kalij.Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), te palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovice masnoća sadržanih u lanu, čini alfa linolenska kiselina (omega-3), što laneno sjeme čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Konzumacija lana:Lan je moguće konzumirati kao sjemenke (potrebno ih je samljeti kako bi tijelo moglo iskoristiti njihovu punu vrijednost) ili jednostavnije – u obliku ulja.Laneno ulje dostupno je kao tekuće ulje u bocama te u kapsulama radi jednostavnijeg uzimanja.Ne preporučuje se koristiti ga za kuhanje budući da ne ostaje stabilno pri višim temperaturama te se njegove korisne masne kiseline tada raspadaju na štetne tvari.Laneno ulje vrlo je efikasno i pri korištenju za vanjsku primjenu, nanošenjem na kožu. Koristi se za zacjeljivanje ožiljaka (ne nanositi na otvorene rane), kod opeklina, upala, ekcema, psorijaze, kožnih osipa.Vrlo je korisno i za vanjsku primjenu kod suhe i ljuskave kože.Jednostavan i ukusan, a iznimno zdrav obrok možete pripremiti tako da laneno ulje umiješate u svježi kravlji sir, a tome se može dodati i malo čili papričice.

Potrebno je dobro izmiješati sve sastojke, tako da se u potpunosti prožmu. Ovaj recept preporučuje se za održavanje idealne tjelesne težine i dobrog zdravlja.Najbolje je koristi laneno ulje iz organskog uzgoja. Ulje visoke kvalitete uopće nema ili je jedva osjetnog mirisa i vrlo je blagog, pomalo orašastog okusa.Ukoliko uzimate lijekove protiv zgrušavanja krvi ili ste trudnica ili dojilja, prije uzimanja lanenog ulja savjetujte se sa svojim liječnikom.Kod čuvanja ovog ulja trebamo uzeti u obzir njegovu osjetljivost na svjetlost i temperaturu te sklonost oksidaciji. U slučaju kvarenja, u lanenom se ulju počinju oslobađati štetne molekule lipid peroksida, a ono postaje neugodnog okusa i oštrog mirisa.Stoga ga je nužno držati dobro zatvorenog u hladnjaku, što se također odnosi i na laneno ulje u kapsulama.

Recept G.N. Malahova za čišćenje organizma s lanenim uljem i začinima
Uzmite laneno ulje, 50 ml (četvrtina čaše). Dodajte prstohvat đumbira (đinđera) u prahu i prstohvat mljevenog crnog papra. Sve dobro izmiješajte. Popijte ujutro na tašte.Ovo ulje treba pripremati i piti samo tri dana.Ulje oblaže organizam iznutra, a začini pomažu da se izbace toksini. Nakon tri dana uzmite laneno ulje, ali bez začina i brižljivo ga utrljajte u kožu po cijelom tijelu. Ova masaža uljem se vrši radi potpunijeg izbacivanja toksina iz organizma. Izvor: alternativa-za-vas/prirodna-medicina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *