Njemački eliksir zdravlja za koji do sada niste čuli

Glavne namjene eliksira su liječenje i prevencija zakrčenih arterija (arteroskleroza), regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprječavanje umora, liječenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre… Radi se o napitku sastavljenom od bijelog luka, limuna, đumbira i vode.

Njemački eliksir zdravlja

Njemački eliksir zdravlja

Potrebni sastojci

– 4 veće glavice bijelog luka
– 4 kompletna limuna sa korom
– manji korjen đumbira (cca 3-4cm) ili dve supene kašike
– 2 litre čiste vode

Priprema

Limun dobro operite i isjecite na komadiće. Ogulite bijeli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender. Izmiskajte dobro u jednoličnu masu. Tako izmiksanu smjesu dodajte u metalnu posudu, uspite 2 litra vode i zagrijte sve skupa uz miješanje do tačke ključanja. Odmah pred tačku ključanja isključite i pustite da se sve dobro ohladi. Procijedite kroz srednje gustu cjediljku i napunite u staklene flaše.

Napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata prije jela, odnosno na potpuno prazan želudac. (Ukoliko vam ne smeta možete preskočiti cijeđenje i piti gustu kompletnu smjesu). Napitak čuvajte u frižideru.

Tura traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice te možete opet nastaviti konzumiranje u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda po ukusu. Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osjetiti značajnu regeneraciju tijela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprječavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i zakrčenje krvnih sudova.

Izvor: lijekovitirecepti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *