LIJEČI GOTOV SVE BOLESTI NA SVIJETU: Čudotvorni napitak iz 17 vijeka

Tko svaki dan ujutro i navečer uzima taj eliksir, ne treba nikakve druge lijekove jer on krijepi tijelo, jača živce i krv, sprečava drhtanje ruku i nogu. Ukratko, djeluje protiv svih bolesti. Tijelo ostaje čvrsto, lice mladoliko i lijepo.

napitak-sve

Švedska grenčica je mješavina bilja napravljena prema originalnoj recepturi, još iz 17. stoljeća, čuvenog švedskog liječnika, rektora medicine dr. Samsta koji je i sam pomoću te mješavine doživio čak 104 godine.

Sastavljena je iz dvadesetak ljekovitih biljaka, uključujući i venecijanski terijak, koje se nalaze u većini propisa starije europske farmaceutske literature, a poznate su po svojoj aromatičnosti te djeluju na poboljšanje apetita i normalizaciju probave, ali i kod mnogih drugih bolesti koje nas tijekom života pogađaju.

Tako “Stari rukopisi” dr. Samsta u 46 točaka razjašnjavaju kako ovaj eliksir liječi svaku bolest. Švedsku je grenčicu iz zaborava izvukla austrijska travarka Maria Treben koja je knjigom “Zdravlje iz Božje ljekarne” švedsku grenčicu učinila svjetski poznatom. Snaga ovog pripravka leži u tisućama svjedočanstava ljudi koji su je koristili i kojima je dokazano pomogla.

Švedska grenčica ili gorke švedske kapi je alkoholna (tinktura) određene kombinacije biljaka. Ovaj pripravak ili eliksir sigurno spada u najvažnije kućne lijekove. Švedska grenčica je pripravak koji liječi ili pomaže u svakoj bolesti. Treba poznavati svojstva ovog eliksira jer na taj način možete jednostavno i djelotvorno riješiti mnoge bolesti i tegobe.

Vrlo zanimljivo je pročitati popis situacija i bolesti u kojima možemo primijeniti ovaj eliksir. Taj popis obično se naziva “Stari rukopis” i nezaobilazno ga je pročitati ako želite bilo što znati o ovom pripravku.

Cijeli popis je iz starijeg doba, ali je sve to primjenjivo i danas. Umjesto da držite razne vrste kućnih lijekova, bilo bi se dobro osigurati da imate ovaj jedan. Poslužit će vam i kao lijek i preventiva. Švedska grenčica može se kupiti u boljim biljnim ljekarnama.

Stari rukopis dr. Samsta:

1. Ako ju češće mirišemo ili udišemo, vlažimo tjeme, stavljamo na glavu navlaženu krpu, otklanja bol i vrtoglavicu, jača pamćenje i mozak.

2. Pomaže kod mutnih očiju, otklanja crvenilo i sve bolove. čak i kad su oči upaljene, mutne i nejasne. Nestaju i pjege i siva mrena ako pravovremeno navlažimo kutove očiju ili stavimo vlažnu krpu preko zatvorenih očiju.

3. Kozice i osipe svih vrsta, kao i kraste u nosu ili na bilo kojem drugom mjestu tijela možemo izliječiti ako ih često i dobro navlažimo kapljicama.

4. Kod zubobolje uzmemo jednu punu žlicu eliksira s malo vode te tu tekućinu držimo neko vrijeme u ustima ili bolni zub navlažimo krpom. Bol prestaje i gnjiljenje slabi.

5. Prištiće na jeziku ili ostale povrede upornim vlaženjem s eliksirom ćemo u kratkom roku izliječiti.

6. Ako nam je grlo upaljeno ili bolesno, tako da hranu i piće možemo teško gutati, uzimamo kapljice ujutro, u podne i navečer, polako ih pijemo i one izvlače temperaturu i liječe ždrijelo.

7. Ako imamo grčeve u želucu, uzmemo kod napada jednu punu žlicu eliksira.

8. Kod grčeva uzmemo tri pune velike žlice eliksira polagano jednu za drugom i uskoro ćemo osjetiti olakšanje.

9. Kapljice rastjeruju vjetrove u tijelu i hlade jetru, otklanjaju sve želučane tegobe i one u trbuhu, te pomažu kod zatvora stolice.

10. Odlično su sredstvo za želudac, kad on slabo probavlja i ne zadržava hranu.

11. Također pomažu kod bolova žuči. Ako svakodnevno ujutro i navečer uzimamo po punu žlicu kapljica, a preko noći stavljamo obloge s njima svi će bolovi nestati.

12. Kod vodene bolesti šest tjedana uzastopce uzimamo ujutro i navečer po jednu punu žlicu eliksira u bijelom vinu.

13. Kod bolova i šuma u ušima s eliksirom navlažimo komadić vate i stavimo ga u uho. Jako dobro pomaže i čak vraća izgubljeni sluh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *