Utrljajte ovo ulje na svoje zglobove i bol će nestati u roku od 24H !

Stručnjaci kažu da mnogi ljudi pate od bolova u leđima, koljenima, nogama i člancima – naročito starije osobe. Nažalost, postoje brojna zdravstvena stanja koja prouzrokuju bolove u zglobovima poput osteoartritisa, reumatskog artritisa, burzitisa, gihta, uganuća, istegnuća i drugih povreda.

kicma-ledja

Nažalost, najgora stvar kod bolova u leđima je otežana sposobnost življenja normalnog života i obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Njima je teško da sjede, leže, pa čak i da stoje. U pogledu bolova u nogama, često dolazi do oštećenja, prekomjernog pritiska i povreda u zglobovima ili kostima.

Može biti da se to javlja i uslijed povreda mišića, ligamenata, tetiva ili drugog mekog tkiva. Neki tipovi bolova u nogama se vezuju sa problemima sa donjim djelom kičme, a mogu se javiti i uslijed loše cirkulacije.

Ovdje možete vidjeti kako da napravite najefikasnije domaće ulje uz pomoć kojeg možete tretirati i izliječiti bolove u zglobovima ili leđima. Vi samo morate napraviti to ulje, utrljati ga u svoje bolne zglobove i nakon 15 minuta – vaši bolovi će nestati. Ovo ulje je vrlo jednostavno za pravljenje i sačinjeno je od lako dostupnih sastojaka.

Potrebni sastojci:

  • kašika kajenskog bibera ili ljute aleve paprike
  • 1/ 4 šolje maslinovog ulja

Uputstva:

Prvo dodajte kašiku kajenskog bibera u četvrtinu šolje toplog maslinovog ulja. To je sve! To ulje nanesite na bolni zglob i ostavite ga da djeluje narednih 15 minuta. Nakon 15 minuta isperite toplom vodom. Kao što je rečeno, osjećaćete se mnogo bolje već nakon prve upotrebe. Ponovite ovaj tretman 2-3 puta dok bol u potpunosti ne nestane.

Kako ovo funkcioniše

Jedinjenje kapsaicin koje se može naći u kajenskom biberu iscrpljuje neurotransmiter po imenu supstanca P koji je zaslužan za slanje signala bola do mozga. Dakle, kada se blokira veliko P, mozak ne registruje da nešto boli, te osoba tad ne osjeća bol.

Posjetite doktora ukoliko:

  • Imate temperaturu koja nije povezana sa simptomima gripa
  • Izgubili ste oko 5 kilograma ili više bez dijete ili vježbanja
  • Vaši bolovi u zglobovima traju duže od tri dana
  • Imate jake, neobjašnjive bolove u zglobovima
  • Takođe ne treba da vas brine ako osjetite peckanje nakon prve upotrebe. Taj osjećaj će nestati nakon 5 minuta.

Ukoliko imate osjetljivu kožu, koristite ovo ulje sa oprezom. Uvijek nosite rukavice dok rukujete sa ljutim biberom u prahu i izbjegavajte bilo kakav kontakt sa očima. Nemojte nanositi na otvorene rane.

Izvor: webtribune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *