GLOG JE NAJBOLJI SAVEZNIK VAŠEG SRCA: OVA 2 NAPITKA SPREČAVAJU I POBEĐUJU ARITMIJU! (RECEPT)

Ovi napici napravljeni od biljaka koje su prepuna aktivnih materijala sa antioksidativnim djelovanjem su lječilišta za rad srca. Glog je žbunasta biljka sa atraktivnim crvenim bobicama, a njeni cvetovi i listovi pomažu u lečenju mnogih zdravstvenih tegoba.

Kako ne bi izgubila svoje lekovita svojstva, zapravo je pravilno bila brati. Treba li cvetova doći kad je u cvatu polovina otvorena, a druga polovina još u pupoljku. Važno je da berete slavni cvasti u suhom vremenu, najbolje kada je sunčan dan i stavite ih u korpe.

Zatim u ono tanjem sloju ih osuđujete na promaji, nikako ih nemojte prevrtati da ne bi bili izloženi. Kada se cvet osuši čuvajte ga dobro zakuhan. Lista treba brati dok je mlad, a plodovi se ubiraju kad su skroz zreli.

Čaj za poboljšanje usporenog rada srca

Izgovorite 50 grama cveta i lista gloga i lista matičnjaka, te dve kašike ove mešavine prelite sa tri decilitra ključne vode. Poklopite posudu i ostavite dva sata da odstoji. Postupak i pijte čaj u toku dana prije jela.

Lek po receptu dr. Jovana Tucakova koja širi aritmiju

Tri do pet puta dnevno pre obroka na kocku šećera nakapajte po 15 kapi tinkture (20 grama na 100 grama alkohola) od cveta i lista gloga. Za isti poremećaj preporučuje se kapi tinkture za kućne ljubimce (20 grama na 100 grama alkohola) iz zdroženih gloginja

Čaj

Jednu kašiku cveta gloga prelite sa čašom ključalih voda. Ostavite napitak da procenite dva sata, postupite i pijte u dve doze pre obroka.

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *