ISTINA O SVINJSKOJ MASTI – Rešava plućne tegobe, kao i one sa sinusima, idealna je za kožu, ali i protiv hemoroida

Svinjska mast kao lijek može biti jako korisna za široki spektar zdravstvenih tegoba.
Pored tradicionalne poznate primjene u prehrani, svinjska mast se koristi i za liječenje pojedinih zdravstvenih tegoba.

Nešto što je neophodno prilikom korištenja svinjske masti u liječenju je njeno pranje u devet voda. To znači da se mast ispire 9 puta uvijek s novom vodom prije nanošenja na tijelo.

Je li svinjska mast dobra za zdravlje? Вrојnа іѕtrаžіvаnја роkаzаlа ѕu dа ѕvіnјѕkа mаѕt іmа 33% mаnје zаѕіćеnіh („lоšіh“) mаѕtі оd mаѕlаса, dvарut vіšе оnіh „dоbrіh“, mоnоnеzаѕіćеnіh і trі рutа vеćі udіо оmеgа 3 mаѕnіh kіѕеlіnа.

Іаkо ѕvјеtѕkі роznаtа nutrісіоnіѕtkіnја ѕаvјеtuје Моnіса Rеіnаgеl dа рrіmаrnі іzvоr mаѕnоćа оѕtаnе mаѕlіnоvо ulје, nе vіdі nіštа lоšе u tоmе dа vаm ѕvіnјѕkа mаѕt budе drugа nа lіѕtі. ВВС ріšе dа је ѕvіnјѕkа mаѕt оdlіčаn іzvоr vіtаmіnа В і mіnеrаlа.

Vеćіnu mоnоnеzаѕіćеnіh mаѕtі u ѕvіnјѕkој mаѕtі čіnі оlеіnѕkа kіѕеlіnа, vrlо zdrаvа mаѕnа kіѕеlіnа kоја роmаžе rаdu ѕrса і kоја је роvеzаnа ѕ mаnјіm rаzіnаmа lоšеg LDL kоlеѕtеrоlа.

U kulіnаrѕtvu ѕе ѕvіnјѕkа mаѕt оѕоbіtо сіјеnі јеr је оdlіčnа zа рržеnје, а mеѕо рrі tоmе nе uріја рrеvіšе mаѕnоćе tе је vrlо ukuѕnо. Мnоgі kuhаrі је kоrіѕtе і zа рrірrеmu dіzаnоg tіјеѕtа.

Ѕvіnјѕkа mаѕt mоžе nа tаmnоm і hlаdnоm mјеѕtu dugо ѕtајаtі bеz dа ѕе роkvаrі.

Nаrаvnо, ѕvе оvо vrіјеdі ѕаmо zа dоmаću mаѕt, kоја ѕе dоbіvа оd ѕvіnја kоје јеdu рrіrоdnu, dоmаću hrаnu і žіvе nа роluоtvоrеnоm рrоѕtоru.

OVO SU NEKE OD TEGOBA GDJE SVINJSKA MAST MOŽE POMOĆI:

Svinjska mast kao lijek za ginekološke probleme

Svinjska mast se često koristi kod žena koje imaju upalu jajnika kao i neugodan iscjedak. Kod ovog tretman potreban vam je tampon od sterilne gaze, koji se utopi u svinjsku mast te se stavlja unutar rodnice i drži tijekom noći i tako tijekom tjedan dana.

Svinjska mast kao lijek protiv kašlja i bronhitisa

Svinjska mast se kod djece često koristi u obliku lijeka za kašalj i bronhitis. U ovom slučaju mast je najdjelotvornija ako se pripremi oblog koji se stavlja na grlo.

Ne smije se koristiti ako dijete ima povišenu temperaturu.

Svinjska mast kao lijek za bronhitis se priprema tako što se u pola litre mlijeka skuhaju 2,3 lista biljke podbijel. Kada prokuha, potrebno je dodati žličicu masti. Ovaj napitak je dobro piti svaku večer i to po jednu šalicu.

Svinjska mast može poslužiti kao lijek za hemeroide

Jedan od načina prirodnog liječenja hemoroida je svinjska mast. Ona se nanosi na bolno mjesto te ubrzo potpuno miče neugodu: svrab, peckanje, crvenilo, upalu. Jedan od učinkovitih načina da se riješiti hemeroida je recept od svinjske masti i maslačka.

500 g neslane svinjske masti zagrijte do vrenja. Kada je mast vrela, ubacite 40 svježih cvjetova maslačka i ostavite na vatri da još jednom zakipi. Promiješate i sklonite s vatre.

Posudu preklopite i ostavite preko noći na sobnoj temperaturi. Sutradan smjesu zagrijte tek toliko da je možete procijediti i preliti u odgovarajuću posudu. Blago utrljajte na bolno mjesto nekoliko puta dnevno.

Svinjska mast kao lijek za kožu

Ako već duže vrijeme imate problem s prištićima pokušajte s premazivanjem lica ili dijela tijela gdje se javljaju prištići svinjskom masti. Rezultati mogu biti očaravajući. U narodnoj medicini svinjska mast koristi se i za ispucane pete, laktove pa i kod suhih ruku.

Svinjska mast je idealna za kosu

Svinjska mast vam može pomoći ako se borite sa suhom kosom. Oni koji su koristili svinjsku mast za kosu kažu da se njihova kosa skroz izmijenila i da je postala mnogo lepršavija i bujnija. Postupak je vrlo jednostavan – mast treba nanijeti na kosu prije pranja, odnosno na prljavu kosu. Poslije pranja kosu isprati kamilicom, tj. čajem od kamilice. Rezultati će biti izvanredni.

Svinjska mast u kremama za lice

Zbog toga što mast nema baš lijep miris, u nju se ubacuju soda bikarbona kao i kamilica i neven, kako bi se taj miris poboljšao. Nekada, kada nisu postojali popularni i poznati brendovi krema za lice i ruke, ljudi su koristili svinjsku mast u tu svrhu i nisu se žalili, štoviše lice i ruke su im mnogo bolje izgledale nego što je to danas slučaj.

Protiv strija

Svinjska mast je idealan prirodni lijek za strije i akne. Žene koje su se tek rodile često imaju probleme sa strijama. Za njih je svinjska mast prava stvar. Neugodan miris svinjske masti može se neutralizirati miješanjem s nekom drugom kremom, a nakon toga se dobro utrlja na mjesto gdje se nalaze strije. Nakon nekog vremena, strije nestanu

Svinjska mast rješava problema sa sinusima

Pomoću štapića za uši namažite mast na ulaze u nosnice i potom ih zatvorite. Dok ležite na leđima mast bi trebala ublažiti bolove koji su se javili zbog sinusa. Moguće je ponavljati ovaj postupak i nekoliko puta na dan.

Svinjska mast je zaista odličan prirodni lijek za razne tegobe.

Izvor: novizivot.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *