ZA SAMO 20 SEKUNDI MOŽETE DA OJAČATE IMUNITET! Ruski ekspert tvrdi – mnogi NE IZDRŽE toliko, da li vi možete?

Prema rečima ruskog doktora, imunitet možete da ojačate za samo 20 sekundi!

Poznato je da Rusi imaju jak imunitet, a stručnjaci navode da je tome doprinio njihov način života. Ako ste često bolešljivi i znate da se hranite zdravo, postoji metoda koja i te kako može da vam pomogne u jačanju imuniteta. Praktikuju je i poznate ličnosti, naročito jer njihov organizam teško podnosi mnogobrojne turneje, nespavanje i brz tempo. Ipak, postoji jedna caka – malo ko može da izdrži.

Da li možete 20 sekundi da boravite u ledenoj vodi? Ledena voda, smatra se, podstiče cirkulaciju i pozitivno utiče na jačanje imuniteta. Ipak, rijetko ko će biti dovoljno hrabar da to proba. Ruski doktor Sergej Bubnovski osmislio je dosta jednostavniju, a takođe korisnu tehniku za zdravlje cijelog organizma.

Sve što treba da uradite, jeste da spustite noge u lavor koji ste prethodno napunili potpuno hladnom ili ledenom vodom, u visini od 10 do 15 centimetara. Važno je da nikako ne dodajete toplu vodu i da pokušate da izdržite. Nakon toga, uđite bosi u kadu i stopalima tapkajte po ledenoj vodi. To bi trebalo da radite 20 sekundi, a najviše pola minuta. Noge, kada budete izašli iz kade, obrišite grubim peškirom i obujte vunene čarape.

Ukoliko se ova navika ponavlja svako veče, izuzetno pozitivno može da utiče na zdravlje cijelog organizma i jačanje imuniteta, tvrdi doktor. Iako ovaj “tretman” deluje nemoguće, doktor ističe da nikako ne treba da odustanete, čak ni kada vas uhvati prehlada, jer je upravo to način organizma da se bori i jača imunitet.

(MONDO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *