Sedam promjena koje bi se mogle dogoditi vašem tijelu ako svaki dan jedete luk

BOGAT vitaminima i hranjivim sastojcima koji poboljšavaju vaše zdravlje od glave do pete, luk je zapravo superhrana koja će učiniti čuda za vas ako ga svakodnevno konzumirate.

Bright Side je otkrio sedam promjena koje će se dogoditi u vašem tijelu ako luk počnete uključivati ​​u svoju svakodnevnu prehranu.

1. Može poboljšati gustoću kostiju
Koliko god čudno zvučalo, nekoliko studija otkrilo je da konzumacija luka može imati pozitivan učinak na gustoću kostiju. Jedenje luka svakodnevno tijekom mjesec dana navodno povećava gustoću kostiju za 5% u usporedbi s nalazima onih ljudi koji to ne čine.

2. Može smanjiti razinu kolesterola i održati vaše srce zdravim
Luk ima visoka protuupalna svojstva i smanjuje loš kolesterol u vašem tijelu. Niska razina kolesterola također smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i zauzvrat održava vaše srce zdravim.

3. Može poboljšati probavu
Luk je pun vlakana koja potiču pravilnu probavu u vašem tijelu. Uz to, pojačava i proizvodnju “dobrih bakterija” u crijevima, što vašem tijelu olakšava proces probave.

4. Može smanjiti oštećenje stanica i pojačati antioksidanse
U luku se nalazi 25 različitih vrsta antioksidansa koji su dobri za naše tijelo. Ne samo da nas antioksidanti drže podalje od određenih bolesti, već i sprječavaju oštećenje stanica, prenosi “Index“.

5. Može poboljšati vid i zdravlje usne šupljine
Luk ubija loše bakterije prisutne u ustima i poboljšava oralnu higijenu. Njegova antimikrobna svojstva također mogu ojačati vaše zube. Sadrže i “kvercetin”, tvar koja se bori protiv mrene i čuva vaše oči.

6. Može vam pomoći da se naspavate
Istraživanje Sveučilišta Colorado sugerira da konzumiranje luka može poboljšati kvalitetu sna. On u sebi ima prehrambena vlakna koja potiču dobro zdravlje crijeva i ublažavaju stres.

7. Može pomoći u boriti protiv starenja i poboljšati vašu kožu

Bogat vitaminima A, C i E, luk vam može pomoći da postignete sjajan, besprijekoran izgled kože. On također smanjuju akne i, prema studiji, nanošenje gela izlučenog iz luka na vaše ožiljke zapravo ih može posvijetliti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *