Kurkuma je NAJZDRAVIJA BILJKA NA PLANETI: Evo KAKO i KOLIKO je konzumirati za najbolji efekt

samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih s malo vode.

Možete od meda i kurkume napraviti Zlatni med iznimnih zdravstvenih svojstava.

Popularan je i čaj od kurkume:

– 1 šalica tople (ne vruće) vode
– ¼ čajne žličice kurkume
– Sok od pola limuna
– Prstihvat cimeta (proizvoljno)
– 1/8 čajna žličica meda
– žličica kokosovog ulja

Priprema:

Nakon što zagrijete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, žličicu kokosovog ulja i dobro promiješajte. Kurkuma će se smjestiti dnu šalice, tako da i dalje nastavite miješati vodu dok pijete i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

Ako ste bolesni ili želite maksimalan učinak kurkume, možete kupiti i preparat Kurkumin, izdvojeni aktivni sastojak kurkume (kapsule u trgovinama zdrave hrane – oko 200 kn). On je iznimno jak i posavjetujte se sa stručnjakom prije njegova uzimanja.

Dodavanje kurkume kod kuhanja je vrlo popularno i praktično jer ona daje lijepu žutu boju, a nema okus koji skroz preuzima aromu jela. Kurkumu možete koristiti u pripremi slatkih i slanih jela.

Možete je dodati u rižoto, voćne salate, salatne dresinge, jela od povrća, umake, kus kus, krumpir, palačinke, kolače… Obično je dovoljno samo 1/2 – 1 žličice kurkume.

Nemojte pretjerati, jer će jelo imati previše intenzivan miris. Kurkumu, kada je to moguće, dodajte jelima pri kraju jer ćete tako maksimalno sačuvati njezina ljekovita svojstva.

Ako vam uopće ne odgovara okus kurkume, možete je konzumirati i u obliku kapsula. Kupite prazne kapsule u ljekarni i sami ih punite prahom kurkume te popijte 2-3 kapsule dnevno uz obrok.

Ako ste vegetarijanac, tražite kapsule bez želatine. Jako praktičan način uzimanja kurkume!

Prah kurkume dobro je čuvati u tamnim staklenim bočicama na tamnom, suhom mjestu (ne u hladnjaku), iz razloga što kurkumin gubi svoju boju i oštrinu izlaganjem direktnom svjetlu.

Izvor: atma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *