Nije holesterol od hrane: Dr čubrilo otkriva kako najbolje da oslobodimo crijeva od truležI

je intoksiciran, to znači da jetra više ne može da se bori, puna je toksina. Zašto toj jetri davati zadatak da ona obrađuje te masti? Pustite je da se oporavi, dajte joj minimalne količine.Jedite meso bez ulja, spremljeno u vodi, stavite puno povrća u taj lonac i napravite obrok bez ulja, da biste ručali a da se ne intoksicirate. Jaja izbacujemo, mlijeko takođe”, objašnjava stručnjak.

Jedna od zabluda kaže da je čajeve protiv zatvora obavezno koristiti u procesu detoksikacije. Dr Čubrilo slikovito objašnjava šta misli o tome:

“To je zabranjeno! Ako magarca koji je iznemogao i star terate, vi ćete ga ubiti. To je isto sa crijevima koja ne rade, koja su opstipaciji. Ona su zaključana. Zgrčena. Vi takvo crevo kad terate kao ono umorno magare, setite se ovih reči i nemojte uzmati čaj koji će da stimuliše crijeva, to je kao da ste pocijepali ta crijeva, kao da ih stimulišete da se još više umaraju. Tada crijeva krvare, pa hemoroidi prorade jer ste ih vi poterali. Morate obnoviti crijeva, a kako? Tako što ćete povećati nivo energije u vašim ćelijama.

Imate dva goriva za energiju, jedno je šećer, drugo je mast (trigliceridi). Kad su trigliceridi niski, vi nemate energije. Oni ili se ne tope ili ne ulaze u sistem preko creva. Nemate glavno gorivo koje sagoreva mirno, polako i tiho i daje energiju. Ostaje vam jedino šećer, a to je jako skupo gorivo, jer pravi druge probleme. Njega morate unositi na svakih pola sata i stalno ste gladni.

Najbolji izvor masti je onaj koji se topi sa našeg masnog tkiva i pretvori se u energiju. Insulin sprječava to topljenje masti. Njegovom kontrolom dobićete puštanje topljenja masti.

Dr Čubrilo o zdravim masnoćama i kako dolazi do zatvora

Ako pojedete 20 badema, struliće tri četvrtine. Od tih badema ništa neće ući u vas, a samo će da poveća količinu loših bakterija i truleži, i opteretiće se pankreas. Jetra to mora da obradi, a već je umorna. Umorna jetra opterećena dodatnom hranom, insulin koji je skočio blokira topljenje masti, vi energiju nemate, a vaša crijeva se zatvaraju.

Da li uspješna detoksikacija znači gubitak kilograma?

Iako to svi danas rade da bi izgubili kilograme, uspešna detoksikacija ne mora da ima veze s tim.“Uspješna detoksikacija znači uspostavljanje normalne funkcije creva. To je precizna definicija. Ako smo uspjeli crijeva da podignemo iz minus faze u normalu, da ona počnu da rade svoj posao, nema više intoksikacije”.

Jedna stolica dnevno je dovoljna, ali stolica nije mera. Ljudi mi često kažu: Doktore ja imam nekoliko stolica dnevno, ja imam brz metabolizam. Metabolizam je ona farbika gdje se vama od onoga što stigne u ćelije napravi energija. Ko to ima, taj ima brz metabolizam, a ne koji ima više stolica. Taj je glavnom bolestan koji ima više stolica, ne vari hranu, sve prolazi kroz njega i spada u klasičan izgled mršavca koji ne može da se ugoji jer nema dovoljno enzima da vari hranu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *